• Pridobitev novega potrdila SIGEN-CA ob poteku obstoječega za poslovne subjekte

  Obvestilo!
   
  V času kriznih razmer uvajamo nov postopek za pridobitev potrdila SIGEN-CA za tiste imetnike, ki jim bo obstoječe potrdilo poteklo, ga pa lahko še vedno uporabljajo.
   
  Postopek je naslednji:
   
  Odgovorna oseba izpolni »Zahtevek za zaposlene« (https://www.si-trust.gov.si/sl/obrazci/sigen-ca/sl/poslovni-subjekti/zahtevek-za-pridobitev-spletnih-kvalificiranih-digitalnih-potrdil-za-zaposlene-poslovnih-subjektov/). Zahtevek v datoteki PDF podpiše bodisi elektronsko s svojim digitalnim potrdilom bodisi ga natisne, podpiše lastnoročno in poskenira.
   
  Imetnik potrdila izpolni »Zahtevek za bodočega imetnika« (https://www.si-trust.gov.si/sl/obrazci/sigen-ca/sl/poslovni-subjekti/izpolni-bodoci-imetnik-potrdila/). Zahtevek v datoteki PDF obvezno ELEKTRONSKO podpiše s svojim digitalnim potrdilom. Za podpisovanje lahko uporabi različna orodja npr. pregledovalnik Adobe Acrobat Reader DC ali storitev SI-PASS (https://sicas.gov.si/CES-Sign/sign).
   
  Imetnik pošlje sporočilo z besedilom zadeve »Ponovna pridobitev potrdila SIGEN-CA« na e-naslov sigen-ca@gov.si ter mu priloži oba zahtevka.
   
  - Če bosta oba zahtevka ustrezno podpisana ter vsebinsko pravilna, bo imetniku izdano novo potrdilo in podatki za prevzem posredovani na obstoječi način.
   
   
 • Omejitev obiska prijavnih služb

  Bodoče in obstoječe imetnike digitalnih potrdil SIGEN-CA in drugih storitev SI-TRUST prosimo, da zahtevke oddajajo le v najnujnejših primerih in po vnaprejšnjem dogovoru s prijavno službo.

 • Poslovanje SI-TRUST v času širjenja koronavirusa

  Vse morebitne obiskovalce SI-TRUST obveščamo, da zaradi preprečevanja širitve koronavirusa do preklica ne omogočamo več osebnega obiska na lokaciji SI-TRUST, Ministrstvo za javno upravo. V času uradnih ur smo še vedno dosegljivi bodisi po telefonu, bodisi po elektronski pošti.

 • Težave pri uporabi potrdil SIGOV-CA in SIGEN-CA prve generacije nameščenih v Microsoftovi shrambi

  Pri uporabi potrdil SIGOV-CA in SIGEN-CA prve generacije prihaja do težav v brskalnikih Chrome in Internet Explorer na operacijskem sistemu Windows.

  Za odpravo težave je potrebno v shrambo brskalnika naknadno namestiti povezovalni potrdili izdajateljev SIGEN-CA in SIGOV-CA (št.1) po naslednjih korakih.

   - Namestite datoteko izbranega potrdila iz zgornje povezave na lokalni disk.
   - Nato poiščite datoteko in jo z dvoklikom odprite.
   - Izberite gumb "Namesti potrdilo...".
   - V oknu "Dobrodošli v čarovniku za uvažanje potrdil" pustite privzeto "Trenutni uporabnik" in izberite "Naprej".
   - V naslednjem koraku izberite "Shrani vsa potrdila v to shrambo" in izberite "Prebrskaj ..." in nato direktorij "Vmesni overitelji potrdil" in nato potrdite ter z "Dokončaj" zaprite shrambo.
   - Zadnje obvestilo boste prejeli "Uvoz je uspel."

  V prvo generacijo digitalnih potrdil SIGEN-CA spadajo potrdila izdana pred junijem 2016, kjer je naveden izdajatelj sigen-ca. 

  V prvo generacijo digitalnih potrdil SIGOV-CA spadajo potrdila izdana pred januarjem 2016, kjer je naveden izdajatelj sigov-ca.

 • Odpravljene težave pri registraciji prijavnega mehanizma v SI-PASS

  Težave pri registraciji prijavnega mehanizma v SI-PASS in registraciji novega uporabnika so odpravljene.

 • Težave pri registraciji novega prijavnega mehanizma v sistem SI-PASS

  Občasno prihaja do težav pri registraciji novega uporabnika v sistem SI-PASS. Težavo prioritetno rešujemo. Prosimo za razumevanje.

 • Skrajšan delovni čas Enotnega kontaktnega centra

  Svetovalci Enotnega kontaktnega centra (EKC) bodo v torek, 31.12. dosegljivi na telefonski številki 080 2002 le do 18. ure.

 • Konferenca Informatika v javni upravi 2019

  Na Brdu pri Kranju se je 16.12 in 17.12. odvijala konferenca Informatika v javni upravi 2019 z naslovom "Državna informatika - kje smo in kam gremo".

  Podrobneje o konferenci...

 • 3. mednarodna konferenca o e-identifikaciji in e-storitvah zaupanja

  V četrtek, 24. oktobra 2019 je bila v konferenčnih prostorih Radisson Blu Plaza hotela, organizirana 3. mednarodna konferenca o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja za elektronske transakcije – ZEIDES 2019.
   
  Program letošnje konference je obsegal tri vsebinske sklope:
  – elektronske identitete, elektronski identifikacijski postopki in elektronska identifikacijska sredstva fizičnih in pravnih oseb;
  – storitve zaupanja za elektronske transakcije;
  – zagotavljanje zaupnosti, celovitosti, dostopnosti ter odpornosti sistemov in storitev za obdelavo podatkov o e-identitetah in storitvah zaupanja za e-transakcije.

  Dr. Alenka Žužek Nemec in mag. Aleš Pelan iz SI-TRUST sta vodila predavanja na temo: Čezmejnost e-identitet – kje smo?

   

  zdeisz 2
 • Najava novih politik delovanja

  Državni center za storitve zaupanja SI-TRUST na Ministrstvu javno upravo najavlja objavo novih politik delovanja, ki bodo začele veljati 1. oktobra 2019