Spletna prijava in e-podpis SI-PASS

Storitev SI-PASS je enotna točka za preverjanje identitete različnih uporabnikov (državljanov, poslovnih subjektov, javnih uslužbencev) ter elektronsko podpisovanje vlog in ostalih dokumentov. SI-PASS se praviloma uporablja v okviru opravljanja posameznih elektronskih storitev (npr. eUprava, eVem).

Spletna prijava in e-podpis

SI-PASS omogoča spletno prijavo pri tistih ponudnikih elektronskih storitev, ki za namen prijave uporabljajo SI-PASS. Prijavite se z enim izmed načinov prijave, ki jih omogoča določena elektronska storitev. Preko SI-PASS se lahko prijavijo tudi državljani drugih članic Evropske Unije ter tujci, ki imajo ustrezno sredstvo za prijavo.
Več o spletni prijavi

Podpisovanje dokumentov

SI-PASS omogoča podpisovanje dokumentov pri tistih ponudnikih elektronskih storitev, ki za namen e-podpisovanja uporabljajo SI-PASS. SI-PASS omogoča tudi podpisovanje samostojnih dokumentov, ki jih imate shranjene na delovni postaji ali mobilni napravi (tablici, pametnem telefonu). Dokumente podpišete s kvalificiranim digitalnim potrdilom SI-PASS-CA, ki je varno shranjeno pri SI-TRUST.
Več o e-podpisovanju

Mobilna identiteta

Za popolno mobilnost oz. lažjo prijavo v SI-PASS uporabite mobilno identiteto smsPASS. Vse kar potrebujete je telefonska številka in telefon, ki sprejema kratka sporočila ter katerokoli napravo, ki je povezana v internet (osebni računalnik, tablica, pametni telefon,…).
Več o mobilni identiteti

Seznam e-storitev, priključenih na sistem SI-PASS

Seznam e-storitev

Zloženke in letaki SI-PASS in smsPASS

Zloženke in letaki

Registracija

Za nov uporabniški račun SI-PASS potrebujete veljaven e-poštni naslov in ustrezen način prijave.
Ustvarite

Uporabniške strani SI-PASS

Svoj uporabniški račun lahko urejate na uporabniških straneh SI-PASS.
Vstopite

Elektronski podpis dokumentov

Dokumente, ki jih imate shranjene na svojem računalniku ali mobilni napravi, lahko v SI-PASS podpišete s svojim kvalificiranim potrdilom SI-PASS-CA.
Podpišite