1. Preverite, da je podpisna komponenta zagnana. V skupini ikon na dnu namizja desno se mora nahajati ikona SETCCE proXSign. S klikom na ikono se odpre okno podpisne komponente, v katerem se mora nahajati vaše osebno potrdilo, s katerim podpisujete. V tem oknu preverite tudi, da imate nameščeno verzijo 2.1.1.67 ali novejšo. Za starejše verzije navodila na tej strani ne veljajo.

2. Podpisna komponenta uporablja sistemsko ali Firefoxovo shrambo potrdil, glede na to, v kateri shrambi najde vaše osebno potrdilo in ne glede na to, kateri brskalnik uporabljate. Če se vaše potrdilo nahaja v obeh shrambah ali če uporabljate potrdilo na pametni kartici (ali ključku), komponenta uporablja sistemsko shrambo (tudi kadar uporabljate Firefox). Preverite, da se vaše osebno potrdilo nahaja vsaj v eni od obeh shramb.

3. Sistemsko shrambo odprete iz Nadzorne plošče z izbirami (Omrežje in internet) Internetne možnosti -> zavihek Vsebina -> gumb Potrdila -> zavihek Osebna.

4. Firefoxovo shrambo imate samo, če uporabljate Firefox. Odprete jo iz menija v Firefoxu z izbirami (Orodja) -> Možnosti -> Napredno -> Digitalna potrdila -> gumb "Preglej digitalna potrdila" -> zavihek "Vaša digitalna potrdila".

5. V shrambi, kjer podpisna komponenta najde vaše osebno potrdilo, morajo biti v ustreznih razdelkih vpisana tudi korensko in morebitna vmesna potrdila izdajatelja, ki je izdal vaše osebno potrdilo. Če je izdajatelj SIGEN-CA ali SIGOV-CA, lahko potrebna potrdila najdete spodaj v sklopu Korenska in vmesna potrdila. Če uporabljate Firefox, priporočamo, da korensko in vmesna potrdila namestite v obe shrambi.

Podrobnejša navodila za namestitev

Datoteke za namestitev

Opozorilo za uporabnike Firefoxa

Uporabniki Firefoxa morate v Firefoxovi shrambi pod zavihkom "Overitelji" imeti nameščeno tudi korensko potrdilo overitelja "SETCCE", da Firefox zaupa podpisni komponenti. Potrdilo se praviloma namesti avtomatsko ob prvem zagonu podpisne komponente.

Če potrdila SETCCE ni v seznamu Overitelji, je najbolje, da zaprete vsa okna Firefoxa, v seznamu "Programi in funkcije" v Nadzorni plošči odstranite podpisno komponento SETCCE proXSign 2.n.n.n, jo ponovno namestite, kot piše zgoraj v prvem odstavku. Pustite, da se zažene po končani namestitvi oziroma jo zaženete pred naslednjim odpiranjem Firefoxa. Nato odprete Firefox in še enkrat preverite, da se je potrdilo SETCCE pojavilo v shrambi.