Navodila za registracijo

1. Ko v aplikaciji ponudnika storitev izberete možnost »Prijava«, ste preusmerjeni v sistem SI-PASS, kjer izberete enega izmed ponujenih načinov prijave. Če se želite prijaviti s svojim digitalnim potrdilom, izberite možnost »Digitalno potrdilo«. 

2. Brskalnik vam ponudi seznam vaših digitalnih potrdil, s katerega izberete potrdilo, s katerim se želite prijaviti, in kliknite »V redu«.

3. Preusmerjeni ste na stran »Prijava«. Če še niste registrirani uporabnik sistema SI-PASS, izberite možnost »Nov uporabnik«. 

4. Odpre se nova stran »Registracija«, kjer vnesete prijavne podatke: vaš elektronski naslov, geslo, varnostno vprašanje in odgovor ter s slike prepišete varnostno kodo. Seznanite se s pogoji uporabe storitve SI-PASS in označite, da jih sprejemate. Postopek nadaljujete s klikom na gumb »Potrdi«.

5. Po uspešnem vnosu in potrditvi podatkov za registracijo vašega uporabniškega računa se odpre stran z navodili za nadaljevanje postopka. Okno zaprete s klikom na gumb »Zapri«.

6. Na svoj e-naslov boste prejeli sporočilo za potrditev registracije uporabniškega računa. V sporočilu kliknite na besedilo »Kliknite za potrditev«.

7. Preusmerjeni boste na stran »Nadaljevanje registracije«. Vpišite svoj e-naslov in geslo, ki ste ga določili ob registraciji, ter kliknite na gumb »Nadaljuj«. Po uspešnem vnosu e-naslova in gesla se vam izpiše obvestilo o uspešni registraciji uporabniškega računa. Okno zaprete s klikom na gumb »Zapri«.

8. Na vaš e-naslov boste prejeli tudi sporočilo o uspešnem zaključku postopka registracije.

9. Po uspešni registraciji uporabniškega računa lahko postopek prijave nadaljujete v še vedno odprtem oknu brskalnika na spletni strani »Prijava«. Ponovno vnesite svoje uporabniško ime oz. e-naslov in geslo, ki ste ga določili ob registraciji.

10. Po kliku na gumb »Potrdi« se izvede prijava, v ozadju pa se pridobijo vsi podatki, ki so potrebni za uporabo aplikacije ponudnika storitve. Odpre se okno s seznamom podatkov, ki bodo posredovani aplikaciji. Če vsi podatki niso izpolnjeni, lahko manjkajoče podatke vnesete sami. Če želite, da se pri nadaljnjih prijavah v to aplikacijo okno s seznamom podatkov več ne prikazuje, izberite možnost »Soglašam, da se ti podatki vedno posredujejo ponudniku storitve ''XYZ''«. S klikom na gumb »Potrdi« boste preusmerjeni nazaj v aplikacijo ponudnika storitve.