Potrebni podatki

Za pridobitev in aktivacijo smsPASS potrebujete:

  • uporabniški račun SI-PASS,
  • telefonsko številko in telefon, ki sprejema kratka sporočila (sms) ter
  • preverjeno identiteto na osnovi kvalificiranega digitalnega potrdila ali obiska prijavne službe SI-TRUST na upravni enoti tekom aktivacije smsPASS.

Postopek aktivacije smsPASS

1. Prijavite se v uporabniški račun SI-PASS. Prijavite se s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali z uporabniškim imenom in geslom.

2. Izberite »Urejanje nastavitev računa«.

3. V naslednjem koraku izberite »Aktivacija smsPASS«.

4. V nadaljevanju izberite možnost pridobitve aktivacijske kode glede na vašo prijavo.

Kvalificirano digitalno potrdilo

Če ste se v uporabniške strani SI-PASS prijavili s kvalificiranim digitalnim potrdilom, boste v nadaljevanju postopka na naslov stalnega bivališča prejeli poštno pošiljko z aktivacijsko kodo.

1. Izberite gumb »Prejem poštne pošiljke«

2. V nadaljevanju potrdite podatke, ki bodo posredovani za pripravo smsPASS: davčno številko, ime in priimek, datum rojstva, naslov ter e-naslov z gumbom »Potrdi«.

3. Ponovno potrdite podatke za aktivacijo smsPASS z gumbom »Potrdi« ter izberite »Sprejemam pogoje uporabe«. Podatki so potrebni za pripravo aktivacijske kode.

4. V naslednjem koraku boste prejeli obvestilo, ki vas seznanja, da boste v nekaj dneh s poštno pošiljko prejeli ovojnico z aktivacijsko kodo, ki jo potrebujete za nadaljevanje postopka. S klikom na gumb »Nazaj« boste preusmerjeni v svoj uporabniški račun SI-PASS.

5. Preusmerjeni ste na svoj uporabniški račun.6. Na naslov stalnega bivališča boste s poštno pošiljko prejeli aktivacijsko kodo.

7. Na e-naslov boste prejeli sporočilo s povezavo za nadaljevanje aktivacije smsPASS.

8. Odprite sporočilo, ki ste ga prejeli na e-naslov, ter »kliknite za nadaljevanje aktivacije smsPASS«. Če ste sporočilo pomotoma izbrisali, se prijavite v uporabniške strani SI-PASS s svojim digitalnim potrdilom.

9. Izberite »Zaključek aktivacije smsPASS«.

10. Vnesite aktivacijsko kodo, ki ste jo prejeli po elektronski pošti.

11. Nato vnesite svojo telefonsko številko, na katero boste prejemali enkratno geslo smsPASS v obliki kratkega sporočila (sms).

12. Na telefonsko številko boste prejeli potrditveno kodo smsPASS v obliki kratkega sporočila. Prepišite kodo iz sporočila.

13. S tem ste zaključili postopek aktivacije smsPASS. Prejeli boste tudi elektronsko sporočilo, da ste postopek aktivacije smsPASS uspešno zaključili.

14. Sedaj lahko pričnete z uporabo smsPASS!

 

Obisk prijavne službe SI-TRUST na upravni enoti tekom aktivacije smsPASS

Če ste se prijavili z uporabniškim imenom in geslom, boste v nadaljevanju postopka, za pridobitev aktivacijske kode, morali obiskati prijavno službo SI-TRUST na upravni enoti, kjer bodo preverili vašo identiteto. Na upravni enoti morate pokazati svoj veljavni osebni dokument s sliko.

1. Izberite gumb »Nadaljuj«

2. V nadaljevanju vnesite podatke: davčno številko, ime in priimek, datum rojstva ter naslov.

3. Nato z gumbom »Potrdi« potrdite podatke, ki ste jih predhodno vnesli ter izberite »Sprejmem pogoje uporabe«. Podatki so potrebni za pripravo aktivacijske kode.

4. Prejeli boste elektronsko sporočilo z obvestilom, da je potrebno za nadaljevanje postopka obiskati prijavno službo SI-TRUST – upravno enoto. Seznam upravnih enot z uradnimi urami se nahaja na povezavi: http://www.upravneenote.gov.si/

5. Na prijavni službi SI-TRUST vas bo referent identificiral s pomočjo vašega osebnega dokumenta ter poiskal zahtevek, ki ste ga po zgornjih korakih oddali preko SI-PASS.

6. Po obisku prijavne službe SI-TRUST boste na svoj elektronski naslov prejeli aktivacijsko kodo.

7. Ponovno se prijavite v uporabniške strani SI-PASS z uporabniškim imenom in geslom.

8. Izberite »Zaključek aktivacije smsPASS«

9. Vnesite aktivacijsko kodo, ki ste jo prejeli po elektronski pošti.

10. Nato vnesite svojo telefonsko številko, na katero boste prejemali enkratno geslo smsPASS v obliki kratkega sporočila (sms).

11. Na telefonsko številko boste prejeli potrditveno kodo smsPASS v obliki kratkega sporočila. Prepišite kodo iz sporočila.

12. S tem ste zaključili postopek aktivacije smsPASS. Prejeli boste tudi elektronsko sporočilo, da ste postopek aktivacije smsPASS uspešno zaključili.

13. Sedaj lahko pričnete z uporabo smsPASS!