V obstoječem SI-PASS računu imate lahko več elektronskih naslovov in več sredstev za prijavo ter s tem tudi več digitalnih potrdil.

Elektronski naslov je podatek, ki ga SI-PASS posreduje ponudniku storitve, če ga le-ta potrebuje. Prav tako pa je elektronski naslov vaše uporabniško ime. Tako lahko kot uporabniško ime v SI-PASS uporabite katerikoli elektronski naslov, ki ste ga predhodno dodali v vaš SI-PASS račun.

S kombinacijo prijave digitalno potrdilo – izbira elektronskega naslova ločite uporabo glede na namen.

Na portalu SI-PASS Storitev za spletno prijavo in e-podpis se prijavite v vaš obstoječi uporabniški račun.

Izberite način prijave:

slika

Za dodajanje  elektronskega naslova izberite »Urejanje nastavitev računa«:

slika2

Izberite »Dodajanje e-naslova«:

slika3

Vpišite elektronski naslov, ki ga želite dodati SI-PASS računu:

slika4

slika5

Na elektronski naslov, ki ste ga dodali SI-PASS računu boste prejeli sporočilo s potrditveno povezavo, s katero boste postopek dodajanja naslova zaključili.

slika6

Če potrditev izvedete v času, ko ste v SI-PASS računu tudi prijavljeni, se potrditev izvede samodejno. Če niste, se v račun SI-PASS prijavite. S tem dodajanje elektronskega naslova zaključite.

slika7

V vašem uporabniškem računu SI-PASS se sedaj nahaja dodaten elektronski naslov. Za prijavo v SI-PASS so naslovi enakovredni in lahko uporabite katerega koli. V predstavljenem primeru sta dva.

Ob prijavi v SI-PASS izberete E-naslov:

slika8

Če imate v računu SI-PASS več elektronskih naslovov, boste ob vsaki prijavi izbirali kateri elektronski naslov se bo posredoval spletni storitvi, ki jo boste uporabljali.

Parameter polja »Želim, da se v bodoče …«, je namenjen posredovanju vaših identifikacijskih podatkov, ki jih spletna storitev v nadaljevanju potrebuje, da lahko izvede zahtevano storitev.

Če imate dve digitalni potrdili, in želite njuno uporabo ločiti glede na službeni ali privatni namen, se prijavite v SI-PASS z izbranim digitalnim potrdilom.

V prijavnem oknu se vam pojavi vaše prvo SI-PASS uporabniško ime.

slika9

V nadaljevanju določite katero uporabniško ime (elektronski naslov) se bo preneslo v spletno storitev, oziroma izbrano storitev.

slika10