Datoteka za namestitev

S klikom na povezavo pričnite prenos in zagon podpisne komponente:

Navodila za nameščanje komponente

  1. Pred namestitvijo omogočite nameščanje programov na vašem računalniku. Koraki so naslednji: znak jabolko (levo zgoraj) -> System Preferences... -> Security & Privacy -> General -> Allow apps downloaded from: -> Anywhere (za aktiviranje izbire mora biti ključavnica levo spodaj odprta, kar naredite s klikom na ključavnico in vnosom sistemskega gesla.)
  2. Za samo namestitev si prenesite zgornjo datoteko.
  3. Po namestitvi podpisne komponente vam svetujemo, da nastavitve varnosti povrnete na stanje pred nameščanjem podpisne komponente.
  4. Ko je komponenta nameščena, jo zaženete iz mape "Applications" ali "Launchpad"-a (oz. lokacije kamor ste jo namestili) preko ikone "SETCCE proXSign". Prvi zagon mora narediti administrator, ker se v shrambo potrdil vpiše potrdilo komponente..
  5. Po zagonu komponente se v menijski vrstici na zaslonu desno zgoraj pojavi zelena ikona in odpre se osnovno okno komponente. Preko gumba "Settings" lahko nastavite, da se ta zažene vsakič ob zagonu sistema (kljukica pri "Autostart").
  6. Potrdilo, s katerim podpisujete, morate imeti nameščeno v shrambi Keychain/login.
  7. V shrambi KeyChain/login morate imeti nameščeno tudi korensko potrdilo izdajatelja vašega potrdila.
  8. Za podpisovanje v aplikacijah, ki v podpis pošiljajo odtise dokumentov (eVEM, E-uprava, sodišče) morate imeti tudi potrdilo izdajatelja SIGOV-CA.
  9. V shrambi, kjer podpisna komponenta najde vaše osebno potrdilo, morajo biti v ustreznih razdelkih vpisana tudi korensko in morebitna vmesna potrdila izdajatelja, ki je izdal vaše osebno potrdilo. Če je izdajatelj SIGEN-CA ali SIGOV-CA, lahko potrebna potrdila najdete spodaj v sklopu Korenska in vmesna potrdila.
  10. Pri korenskih in vmesnih potrdilih, ki jih nameščate, morate označiti, da je izdajatelj vreden zaupanja (Always Trust).

Podrobnejša navodila za namestitev