Komponenta proXSign deluje na angleški in slovenski različici Linuxa in Firefoxa na 32-bitni in 64-bitni arhitekturi Intel.

Firefox od verzije 43 naprej ne dovoljuje več namestitve dodatkov, ki niso pregledani in podpisani s strani Mozille. Dodatek Proxsign 1. generacije, objavljen na tej strani, ni podpisan s strani Mozille in to tudi ni v načrtu, ker aplikacije prehajajo na Proxsign 2. generacije, ki ne deluje več kot dodatek v brskalniku.

Do verzije 46 bo Firefox podpiral nastavitev xpinstall.signatures.required=false, s katero lahko pri namestitvi zaobidete prepoved nepodpisanih dodatkov.

Navodila

1. Nastavitev vpišete tako, da v polje za naslov (URL) v Firefoxu vpišete naslov "about:config" in potrdite z gumbom "Vseeno nadaljuj".

2. Dobite seznam nastavitev, kjer na vrhu, v polje "Iskanje" vpišete niz xpinstall.signatures.required, da ostane v seznamu samo ena vrstica.

3. Na vrstico kliknete z desnim gumbom miške in izberete "Preklopi". S tem se polje Vredost spremeni v "false", vrstica pa postane poudarjena.

4. Zdaj lahko izvedete namestitev dodatka Proxsign, ki je objavljen tu spodaj.

5. Po namestitvi Proxsign priporočamo, da nastavitev xpinstall.signatures.required spet preklopite nazaj na true.

6. Dodatek proXSign za brskalnik FireFox namestite s spletne strani ali pa ga prenesite na svoj računalnik (shift | desni klik in Shrani kot...) in nato odprite v brskalniku FireFox.

Namig: na Linuxu dodatek ne deluje, če imate vključeno glavno geslo. Tega lahko izklopite po poti: Edit/Preferences/Security "Use a master password".